Antena 3 CNN Economic Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România! Angajații care vor beneficia de bani în plus

Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România! Angajații care vor beneficia de bani în plus

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, susține că urmează o nouă creștere a salariilor în România.

Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România! Angajații care vor beneficia de bani în plus
Sursa foto: Facebook Marius Budăi
de Laura Dinu    |    29 Apr 2024   •   10:00

Potrivit lui Marius Budăi, legea va fi finalizată până în decembrie 2024, însă procedura trebuie să respecte anumite etape, 

Acesta susține că România trebuie să tindă spre jumătate din salariul mediu brut pe țară. 

"Am informații de la Ministerul Muncii, de la colegii mei, că implementarea directivei va fi finalizată în România; legea va fi finalizată în România până în luna decembrie 2024. Urmează o altă majorare a salariului minim. Sunt etape pe care trebuie să le parcurgem.

Atenție, trebuie să discutăm îndeaproape în Consiliul Național Tripartit cu partenerii sociali, mă refer aici la angajați și angajatori, să găsim acea soluție și acele principii din directivă: salariul mediu sau salariul minim mediu - să fie ambele respectate și să tindem către jumătate din salariul mediu brut pe țară, a explicat Marius Budăi.

”Sunt măsuri pe care trebuie să le implementăm. Am aici un semnal: nu trebuie să ajungem în situația în care mai binele să fie dușmanul binelui, adică să mărim un salariu minim fără o susținere în spate, astfel încât să bulversăm mediul de afaceri, dar trebuie să avem și grijă lucrătorilor.

Știu că sunt gândiri astfel încât pentru cei cu venituri mici să discutăm despre un anumit impozit - să vedem dacă putem discuta despre impozitul progresiv.

Nu am nicio măsură acum, nu sunt eu cel care lucrez la reforma. Ce vreau să spun este că avem aceste gândiri, cel puțin în interiorul PSD-ului, ca la cei cu venituri mici să vedem cum facem cu impozitarea și, mai ales, să conștientizăm cu toții că o reformă fiscală nu înseamnă neapărat să venim cu majorări de taxe. Nu e asta o reformă fiscală sănătoasă. Trebuie să gândim o rearanjare a taxelor", a mai spus Marius Budai la Realitatea PLUS.

Salariul minim european intră în vigoare la 1 iulie

În România, salariul minim european intră în vigoare la 1 iulie. Atunci, acesta va crește de la 3300 lei brut la 3700 lei brut.

În această vară va fi, așadar, atins obiectivul european care spune că cei mai săraci angajați trebuie să fie plătiți cu cel puțin jumătate din salariul mediu pe economie. Iar câștigul salarial mediu luat în calcul la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024 este de 7.567 lei.

Scial-democrații anunțau recent că își asumă ca obiectiv politic major implementarea salariului minim european în România, până la finalul anului 2024.

„PSD își asumă ca obiectiv politic major implementarea salariului minim european în România, până la finalul anului 2024. În acest sens, specialiștii PSD lucrează deja la elaborarea unei propuneri de reglementare, pentru transpunerea în legislația națională a Directivei europene privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană”, potrivit unui comunicat de presă.

Material susţinut de PSD

×
Subiecte în articol: Marius Budăi salariu minim
Parteneri
Mărturii despre crima din fața Parcului Crângași din București
x close